L’extraescolar de robòtica que oferim des de Dynamind per a alumnes de 5è de primària a 3r de la ESO consisteix en superar una sèrie de reptes en equip utilitzant el robot LEGO Mindstorms EV3. En aquesta extraescolar els alumnes aprenen progressivament els funcionament dels diferents sensors i actuadors d’una manera pràctica per anar resolent  progressivament missions més complexes. Aquest primer trimestre després de muntar el robot i experimentar les seves possibilitats de moviment, hem resolt tres missions: el joc del mocador, una competició de sumo i un repte d’evacuació.

Pel primer joc hem hagut de muntar unes pinces per agafar el mocador, instal·lar el sensor d’ultrasons per detectar a quina distància s’ha d’aturar el robot abans d’accionar la pinça, i el sensor de color per seguir el camí fins arribar al mocador. Un cop teníem l’estructura preparada hem hagut de fer la programació per fer-lo funcionar autònomament.

Per la competició de sumo hem programat el robot perquè utilitzant els sensors tàctils s’activessin els motors. En prémer el polsador dret o l’esquerre s’acciona el motor de la roda dreta o esquerra respectivament. A més, hem  construït complements a l’estructura del robot que ens han permès tombar als robots contraris o empenye’ls fora de la pista. Ha estat una gran competició!

El tercer repte que hem realitzat ha consistit en rescatar a personatges de LEGO que s’havien quedat atrapats per una riuada en una zona poc accessible per a les persones. Per fer-ho possible, hem construït una pala que ens ha permès agafar objectes  i arrossegar als personatges de LEGO cap a una zona segura. Ha estat tot un èxit!

Ja tenim preparades noves missions pel trimestre que ve. Esteu atents als nostres progressos!