Darrerament la robòtica educativa ha despertat interès en moltes escoles pel seu potencial com a eina d’aprenentatge. Per aquest motiu, tant escoles en general com molts mestres en particular busquen formació en aquests camps per mirar d’aprofitar el potencial d’aquest material a les aules.

Des de Dynamind oferim la possibilitat a les escoles d’introduir curricularment una assignatura de robòtica en totes les etapes educatives o d’integrar aquesta eina dintre de qualsevol altre matèria. Per exemple, al Col·legi Lestonnac de Tarragona el nostre professorat duu a terme dues assignatures complementaries a Educació Secundària on aconseguim que els alumnes relacionin continguts de Matemàtiques, Física i Tecnologia a partir de la programació amb LEGO Mindstorms i Arduino.

Per altra banda també hem establert col·laboracions amb escoles per formar al seu professorat. Per exemple, a l’Escola Mare de Déu del Carme de Tarragona, els formadors de Dynamind van compartir la seva experiència dins l’aula mitjançant activitats específicament dissenyades per a dur a terme en horari curricular amb el suport del professor. D’aquesta manera, els mestres d’aquesta escola han pogut veure possibles formes de desenvolupar sessions de robòtica en les etapes d’educació infantil i primària.

Finalment, per poder donar més difusió a la robòtica com a eina d’aprenentatge el passat mes de març vam finalitzar un curs de formació al professorat al Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès d’introducció a la robòtica educativa, on mestres d’educació infantil i primària van poder conèixer diferents materials de robòtica i programació en funció de les diferents etapes: Bee-Bot, LEGO WeDo, Scratch i LEGO Mindstorms.

El nostre objectiu és que les escoles coneguin el potencial de la robòtica educativa i s’interessin en oferir als seus alumnes eines d’aprenentatge motivadores i eficaces que puguin suposar un repte constant per l’alumnat.

 Podeu consultar la nostra oferta a: http://dynamind.es/formacio/
o sol·licitar més informació escrivint-nos un correu a info@dynamind.es