El passat 29 de setembre es va commemorar el  #DiaMundialDelCor i, per aquest motiu, ens agradaria compartir aquesta notícia del diari El Mundo en la secció de tecnologia: “Robots capaces de “llegar al corazón”, el nuevo reto de Sony” i plantejar una situació que, més aviat que tard, es presentarà en les nostres vides. L’empresa japonesa pretén crear robots capaços de despertar sentiments i emocions a les persones i portar la intel·ligència artificial a un nivell superior. El progrés no és pot aturar però, quins dilemes se’ns presenta a la humanitat enfront aquesta tecnologia? Tot seguit en plantejarem una breu part positiva i negativa d’aquesta tecnologia.

D’una banda, tot avenç tecnològic ha portat conflicte a la nostra societat i sol cal consultar la història per donar-se’n compte. Segons alguns investigadors, l’increment d’aquesta tecnologia ens crearia unes desigualtats, encara més grans, entre països amb mes possibilitats de desenvolupament que altres. També, podria afectar a la situació laboral i econòmica tenint en compte que les maquines podrien substituir, de forma completa, moltes feines que ara duem a terme les persones. D’altra banda, la intel·ligència artificial, no només fa referència a la creació de robots humanoides capaços d’aprendre o de la famosa “Roomba” que neteja, amb més o menys èxit, el terra de les nostres cases; les seves aplicacions recauen en diferents àmbits i sectors de les nostres vides i els seus beneficis poden veure’s en la medicina, els videojocs, la educació i investigació i recerca.
Proposo que actuem com una societat madura i afrontem aquest tema amb l’actitud més positiva possible; disposem de mecanismes més que avançats, ja sigui a través de lleis, regulacions, formació i educació, per crear una convivència fructífera entre persones i màquines.