El passat 29 de setembre es va commemorar el  #DiaMundialDelCor i, per aquest motiu, ens agradaria compartir aquesta notícia del diari El Mundo en la secció de tecnologia: “Robots capaces de “llegar al corazón”, el nuevo reto de Sony” i plantejar una situació que, més aviat que tard, es presentarà en les nostres vides. L’empresa japonesa pretén crear robots capaços de despertar sentiments i emocions a les persones i portar la intel·ligència artificial a un nivell superior. El progrés no és pot aturar però, quins dilemes se’ns presenta a la humanitat enfront aquesta tecnologia? Tot seguit en plantejarem una breu part positiva i negativa d’aquesta tecnologia.

D’una banda, tot avenç tecnològic ha portat conflicte a la nostra societat i sol cal consultar la història per donar-se’n compte. Segons alguns investigadors, l’increment d’aquesta tecnologia ens crearia unes desigualtats, encara més grans, entre països amb mes possibilitats de desenvolupament que altres. També, podria afectar a la situació laboral i econòmica tenint en compte que les maquines podrien substituir, de forma completa, moltes feines que ara duem a terme les persones. D’altra banda, la intel·ligència artificial, no només fa referència a la creació de robots humanoides capaços d’aprendre o de la famosa “Roomba” que neteja, amb més o menys èxit, el terra de les nostres cases; les seves aplicacions recauen en diferents àmbits i sectors de les nostres vides i els seus beneficis poden veure’s en la medicina, els videojocs, la educació i investigació i recerca.
Proposo que actuem com una societat madura i afrontem aquest tema amb l’actitud més positiva possible; disposem de mecanismes més que avançats, ja sigui a través de lleis, regulacions, formació i educació, per crear una convivència fructífera entre persones i màquines.

Uso de cookies

Esta web utiliza las cookies _ga/_utm propiedad de Google Analytics, persistentes durante 2 años, para habilitar la función de control de visitas únicas con el fin de facilitarle su navegación por el sitio web. Si continúa navegando consideramos que está de acuerdo con su uso. Podrá revocar el consentimiento y obtener más información consultando nuestra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies