Entre els dies 15 i 23 d’octubre es celebra la setmana CodeWeek, esdeveniment promogut per la Unió Europea, que pretén donar protagonisme i apropar la programació, la robòtica i l’alfabetització digital a les persones de tots els països que formen part de la comunitat. A través d’això, s’aspira a conscienciar dels beneficis, a nivell competencial i d’aprenentatge, que ens pot aportar aquesta nova eina que ha irromput amb tanta força en el nostre dia i a dia i, també, en l’educació.

El sistema està pensat per a què qualsevol persona, entitat o organització prepari i porti a terme la seva activitat en relació a aquesta temàtica, els seus gustos i possibilitats. Com es de preveure, i des de Dynamind, no ens podem quedar a un costat i, també, hem preparat la nostra activitat per aquesta setmana. Durant aquesta, i entre els dies 17 i 21 d’octubre, realitzarem una activitat alternativa de la que venim fent. Aquesta consisteix en realitzar una sèrie de tasques utilitzant el llenguatge de programació, a través d’unes plataformes on-line i, on, si superem els reptes que es plantegen, aconseguirem un certificat final que acreditarà la seva superació.  Algunes d’aquestes plataformes que utilitzarem són patrocinadores d’aquest CodeWeek i tenen un sistema de funcionament molt semblant al de l’Scratch, on a través d’etiquetes crearem les nostres pròpies seqüències de programació per assolir l’objectiu a cada tasca. Un altre punt a favor  són els ambients en els qual estan inspirades, aquets van des de Minecraft o Star Wars fins Indiana Jones!
Estem amb moltes ganes d’afrontar aquesta setmana i gaudir el màxim possible de la programació i de la #codeUE!!