Degut al fort creixement de la robòtica educativa en les escoles i diferents centres educatius amb l’objectiu de que els nens i les nenes es familiaritzin amb dispositius tecnològics i programables, Infortisa, empresa del sector de la tecnologia informàtica líder en el País Valencià i des de la a seva marca Iggual, han creat FRANK-1, un projecte pioner en el país i dissenyat per a què els més petits aprenguin a programa a través del joc.

Es tracta d’un robot que creix i es desenvolupa a mesura que creixen els coneixements dels més petits, de manera que “posseeix una extensa varietat de sensors i actuadors que poden afegir-se i programar per crear diferents solucions”, segons explica el seu creador, Fran Castaño. El robot es basa en una plataforma molt comuna en el món de la programació com és Arduino, un sistema senzill de programació per codi dirigit a tots els públics, i és compatible amb la plataforma Scratch, un sistema gràfic de programació a través de blocs dirigit a l’àmbit educatiu. A més a més, ofereix la possibilitat de controlar-lo a través d’una aplicació de mòbil pròpia.

Així mateix, permet experimentar el muntatge mecànic, practicar el funcionament de l’electrònica jugant amb les connexions i reprogramar el robot, sempre amb l’opció de recuperar el programa original si sorgís algun problema. Una gran eina amb un gran objectiu!
A Dynamind hem estat molt bons i ens agradaria poder provar el #FRANK-1 a les nostres classes, però els Resi Mags d’Orient ja han passat i se’ns va oblidar escriure-ho a la nostra carta. No ens en podríeu ajudar Iggual, siusplau?? 😉

Font: Infortisa