En l’imaginari col·lectiu, les grans aportacions en l’àmbit de la ciència i la tecnologia tenen nom masculí, però la història és plena de dones científiques i inventores a qui devem molts d’aquests avenços. L’absència d’aquests referents en els discursos suposa la pèrdua d’un llegat cultural molt important i la perpetuació de les desigualtats professionals entre homes i dones en les carreres científico-tecnològiques. Amb l’objectiu d’aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes i de la igualtat de gènere, el 15 de desembre de 2015 la Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l’11 de febrer de cada any com el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.

«La ciència i la igualtat de gènere són vitals per realitzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, inclosos en l’Agenda 2030. En els últims 15 anys, la comunitat internacional ha fet un gran esforç inspirant i promovent la participació de les dones i les nenes a la ciència. Desafortunadament, elles segueixen enfrontant-se a barreres que els impedeixen participar plenament en aquesta disciplina. D’acord amb un estudi realitzat a 14 països, la probabilitat que les estudiants acabin una llicenciatura, un mestratge i un doctorat en alguna matèria relacionada amb la ciència és del 18%, 8% i 2%, respectivament, mentre que la probabilitat per els estudiants masculins és del 37%, 18% i 6%.» Organització de les Nacions Unides

Des de Dynamind, també volem contribuir amb aquesta jornada i, durant la setmana del 13 al 17 de febrer, farem un viatge cronològic per les dones més influents en aquest món. Buscarem, especialment, les que estiguin treballant o hagin treballat en projectes relacionats amb la robòtica en diferents àmbits i, en definitiva, aportarem el nostre granet d’arena per escurçar el llarg camí que queda cap a la igualtat d’oportunitats. I és que és evident que, en una època en què, la major part dels reptes que se’ns presenten depenen de la Ciència i la Tecnologia, no ens podem permetre prescindir del talent de la meitat de la població.

#diadonaiciència #diamujeryciencia #aclasse11F #enclase11F #DynaminDonesCientífiques

Uso de cookies

Esta web utiliza las cookies _ga/_utm propiedad de Google Analytics, persistentes durante 2 años, para habilitar la función de control de visitas únicas con el fin de facilitarle su navegación por el sitio web. Si continúa navegando consideramos que está de acuerdo con su uso. Podrá revocar el consentimiento y obtener más información consultando nuestra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies