L’Scratch Day és una xarxa global d’esdeveniments en els quals les persones celebren esdeveniments on, el protagonista, és la plataforma lliure de programació i comunitat en línia per a infants i joves. Els esdeveniments de Scratch Day reuneixen a persones de la comunitat de Scratch per compartir projectes, aprendre uns dels altres, i donar la benvinguda a nous membres. Aquest any les celebracions s’estan fent durant el mes de maig.

Amb l’objectiu de difondre els valors de la programació informàtica entre els nens i les nenes, l’empresa Dynamind – Ments Dinàmiques, SL organitzarà del 15 al 19 de maig, i en el marc de l’Scratch Day, l’Scratch Week Dynamind!!; en el qual els participants podran accedir, de forma lúdica i divertida, al món de la programació prenent consciència de la potència d’aquesta eina com a mitjà d’expressió d’idees i vehicle per l’emprenedoria.
Des de Dynamind es vol atorgar un caràcter lúdic i experimental a l’activitat dirigida a nens i nenes d’entre els cursos 1r i 4t, que podran compartir una jornada aprenent i gaudint de la informàtica a través de l’Scratch.

Scratch Week, que tindrà lloc a totes les escoles del Camp de Tarragona on es realitzen activitats extraescolars de robòtica per part de l’organització i, en concret, per als alumnes de LEGO WeDo, té com a objectius eliminar mites en relació a la programació, donar a conèixer l’entorn de programació “Scratch” i aprendre a interaccionar i desenvolupar videojocs amb aquesta eina informàtica.