L’extraescolar de robòtica que oferim des de Dynamind per a alumnes de 5è de primària a 3r de la ESO consisteix en superar una sèrie de reptes en equip utilitzant el robot LEGO Mindstorms EV3. En aquesta extraescolar els alumnes aprenen progressivament els funcionament dels diferents sensors i actuadors d’una manera pràctica per anar resolent  progressivament missions més complexes. Aquest primer trimestre després de muntar el robot i experimentar les seves possibilitats de moviment, hem resolt tres missions: el joc del mocador, una competició de sumo i un repte d’evacuació.

Pel primer joc hem hagut de muntar unes pinces per agafar el mocador, instal·lar el sensor d’ultrasons per detectar a quina distància s’ha d’aturar el robot abans d’accionar la pinça, i el sensor de color per seguir el camí fins arribar al mocador. Un cop teníem l’estructura preparada hem hagut de fer la programació per fer-lo funcionar autònomament.

Per la competició de sumo hem programat el robot perquè utilitzant els sensors tàctils s’activessin els motors. En prémer el polsador dret o l’esquerre s’acciona el motor de la roda dreta o esquerra respectivament. A més, hem  construït complements a l’estructura del robot que ens han permès tombar als robots contraris o empenye’ls fora de la pista. Ha estat una gran competició!

El tercer repte que hem realitzat ha consistit en rescatar a personatges de LEGO que s’havien quedat atrapats per una riuada en una zona poc accessible per a les persones. Per fer-ho possible, hem construït una pala que ens ha permès agafar objectes  i arrossegar als personatges de LEGO cap a una zona segura. Ha estat tot un èxit!

Ja tenim preparades noves missions pel trimestre que ve. Esteu atents als nostres progressos!

Uso de cookies

Esta web utiliza las cookies _ga/_utm propiedad de Google Analytics, persistentes durante 2 años, para habilitar la función de control de visitas únicas con el fin de facilitarle su navegación por el sitio web. Si continúa navegando consideramos que está de acuerdo con su uso. Podrá revocar el consentimiento y obtener más información consultando nuestra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies