Portem sis mesos d’activitat de robòtica. Enrere han quedat els dubtes dels primers dies d’activitat, i cada dia que passa és un dia més divertit a la nostra classe.

Està clar que els nens han jugat i han gaudit en aquest temps, però han après? Cada sessió és un nou repte que cada grup d’alumnes ha d’assolir, utilitzant només el seu petit robot, un ordinador i el seu cap.

EL ROBOT

LEGO Mindstorms és un robot que s’utilitza dins de la robòtica educativa per treballar amb nens d’entre 10 i 16 anys. A diferencia del passat trimestre, el robot ha patit millores per resoldre reptes cada vegada més complexos. I és que, els sensors han aparegut, i amb ells, la resolució dels problemes semblen més fàcils. Amb el sensor ultrasònic el robot té ulls per a evitar xocar, el sensor de color fa que els camins siguin més fàcils de recórrer i el giroscopi ajuda a girar amb més precisió.

LA PROGRAMACIÓ

Els nostres petits científics s’han familiaritzat amb el software de programació. La utilització dels sensors requereix una programació més exacta i més complexa que setmana rere setmana van descobrint. Els interruptors i els botons d’espera ja no són un problema per a ells, i programar de manera correcta aquests sensors és una tasca ja resolta.

PENSAMENT COMPUTACIONAL

Cada sessió és diferent a l’anterior i això està fent que el pensament dels nostres alumnes evolucioni cada dia. Raonament lògic i mètode científic són les eines que es necessiten per a assolir les activitat, i cada vegada aquesta manera de pensar i de raonar són més visibles a l’hora de resoldre els reptes.

Vols veure de que són capaços aquests nens amb LEGO Mindstorms? Som-hi!

Uso de cookies

Esta web utiliza las cookies _ga/_utm propiedad de Google Analytics, persistentes durante 2 años, para habilitar la función de control de visitas únicas con el fin de facilitarle su navegación por el sitio web. Si continúa navegando consideramos que está de acuerdo con su uso. Podrá revocar el consentimiento y obtener más información consultando nuestra Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies