DEL 16 AL 20 DE JULIOL


HORARI DE: 9:00 H – 13:00 H

LLOC: COL·LEGI D’ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE TARRAGONA

            AVINGUDA DE ROMA 7, TARRAGONA

PREU UNIC DE 95 €

Objectius:

El Taller “Robotica mBot” és una activitat destinada a alumnat a partir de 9 anys, el propòsit del qual és utilitzar aquesta eina tecnològica per familiaritzar-los amb la programació, el pensament computacional i la robòtica educativa. mBot és un robot basat en tecnologia Arduino que es pot programar amb mBlock, un programari derivat de Scratch. Conté motors, sensors de llum i infrarojos integrats en placa, un sensor de distància i un sensor segueix-línies.

Els objectius del curs son:

  • Resoldre problemes que requereixin operacions de càlcul, lògica i geometria.
  • Desenvolupar el gust per la ciència i la tecnologia i participant amb entusiasme en activitats experimentals que afavoreixin l’aprenentatge mitjançant l’aplicació del mètode científic.
  • Emprar amb destresa i eficiència els recursos tecnològics al seu abast per aconseguir dur a terme les tasques proposades.
  • Participar en un projecte de treball col·lectiu desenvolupant hàbits de treball individual i d’equip.
  • Orientar el temps d’oci cap a l’ús i gaudi dels materials educatius constructius.
Continguts:

Es treballarà la programació des de la base, a partir dels coneixements previs, i amb un robot mòbil. Començant per conceptes més bàsics de la programació i avançant a poc a poc, fixant els coneixements a través de les pràctiques i exercicis proposats en cada sessió.

No hi ha necessitat de manipular electrònica ni modificar el robot, per la qual cosa està centrat a fons amb la programació, amb un llenguatge simple, accessible i adaptat a les característiques dels participants. Aquest taller capacita per programar mBot, o qualsevol altre robot similar, de manera creativa i generant solucions a qualsevol repte que es proposi.

Professorat: L’equip de Dynamind – Ments Dinàmiques, el qual disposa d’una amplia experiència en robòtica educativa i activitats de ciència i tecnologia per a joves. L’equip es composa d’educadors, pedagogs, psicòlegs i enginyers per tal d’oferir la màxima qualitat educativa, tant en continguts com en capacitat de difusió i ensenyament dels mateixos. El mètode basat en aprenentatge per projectes garanteix que els alumnes aprenguin mentre ho passen bé, i mantinguin aquest coneixement durant molt més temps. A més, tots els continguts didàctics estan desenvolupats per l’empresa i adaptats a les necessitats, capacitats i requeriments dels alumnes. Disposen d’experiència treballant actualment amb més de 50 escoles i 2000 alumnes.
Horari: De les 9.00 a les 13.00 hores (’30 minuts de descans per esmorzar). Totes les hores són pràctiques i experimentals.
El preu inclou l’esmorzar.
Lloc: Seu del CETIT, Av. de Roma, 7 de Tarragona.
Assistents mínim/màxim: 8/14 (PLACES MOLT LIMITADES)
NOTA: Per realitzar els tallers caldrà ordinador portàtil. Si algú necessita ordinador, el pot sol·licitar al CETIT.